СОМ С БЕЛТЪЧНА КОРИЧКА
риба сом - 2 кг
белтък - 2 бр
брашно - 2 с.л.
сол, черен пипер, олио, лимон
за гарнитура:
5-6 картофа
5-6 стръка пресен лук
5-6 стръка магданоз
маруля, репичка, разбит хайвер, маслинка, лимон
Една риба около 2 кг/ се нарязва на шайби.
Шайбите се поръсват със сол, малко смлян черен пипер, напръскват със сока на един лимон и се оставят да престоят около 30 минути.
Два белтъка се разбиват леко с вилица в една чиния.
Парчетата риба се овалват в брашно, потапят се в белтъка и се пускат в сгорещено олио в тиган с незалепващо покритие. Белтъкът веднага се запича от едната страна. Всяко парче се обръща веднага да се запече белтъкът и от другата страна. Така се обръщат от двете страни по няколко пъти до зачервяване.
Поднасям ги със сварени картофки, овкусени със сол, олио, оцет, пресен лук и магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар