СЛАДКИШ "КАРАМЕЛА" С ПРАСКОВИ ОТ КОМПОТ
1 кафена чаша захар за карамел
1 литър прясно мляко
1 ч.ч. захар
6 яйца
2 ванилии
праскови от компот
Прясното мляко се сварява, като накрая се добавя захарта и се оставя да се охлади.
На дъното на тава за кекс се излива карамелизирана 1 кафена чаша захар.
Върху карамелизираната захар се подреждат плодовете от компота, предварително отцедени.
Върху прасковите се подреждат бишкотите, които се напръскват леко с няколко лъжици сок от компота.
Яйцата се разбиват добре с бъркалка и постепенно се прибавят към млякото. Добавя се и ванилията. Излива се върху бишкотите и сладкишът се запича на 180 градуса за кратко време, докато стегне.
Когато напълно изстине, сладкишът се обръща внимателно и се нарязва на парчета.
Аз го направих във формата за кекс и при обръщането и рязането формата се развали.
Преди години съм го правила в обикновена тавичка, но искам да кажа, че и в двата случая трудно се запазва хубава форма, но пък си е нещо вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар