7-8 сварени яйца
150 грама краве сирене
1 скилидка чесън
1 с.л. майонеза
1 к.л. горчица
1-2 с.л. заквасена сметана
1-2 с.л. високомаслено кисело мляко
украсата може да е по ваш вкус
В случая е семпла. Аз сложих по 1 каф. лъжичка зелен хайвер и копър.
Обелените яйца срязах напречно през средата на зиг-заг и извадих жълтъците.
Получените чашки от белтъците оцветих със сок от настъргано червено цвекло. Топвах връхчетата на листенцата на белтъка за кратко в сока от цвекло и така оцветените белтъци подредих в чиния.
В чопъра се слагат продуктите за муса, заедно с жълтъците и всичко се разбива на пухкав крем.
Белтъците се напълват с шприц получения млечен мус.
Отгоре се украсяват с хайвер и стръкче копър.
2 коментара:
Как го направи този зелен хайвер?
Зеленият хайвер е готов продукт. Продава се в малки разфасовки /дребно бурканче 40 г/. Купих го от руски магазин.
Публикуване на коментар