вторник, 21 август 2018 г.

СОЧЕН СВИНСКИ ЕЗИК

СВИНСКИ ЕЗИК СЪС СОС




3 бр свински език
3 бр дафинов лист
3 скилидки чесън
4-5 зърна бахар
1 зелена чушка
2 домата
150 г крем за мазане
3-4 с.л. олио
3 щ смлян черен пипер
100 г кашкавал
1 ч.л. сол


Езиците се сваряват в тенджера под налягане, покрити с вода, заедно с една лъжичка сол, дафиновия лист и няколко зърна бахар. От завирането на слаб огън се варят 40 минути. Още горещи, езиците се потапят в студена вода и така по-лесно се обелват от кожицата.
Обелените езици се нарязват на резенчета и се подреждат в тавичка. Между тях се слагат скилидките чесън, нарязани на шайбички и чушката, нарязана на колелца. Крема за мазане се разпределя на кубчета отгоре. Той може да се замени с крема сирене или пък с топено сирене. Подреждат се и резенчета домати, предварително обелени. Поръсва се с олио и смлян черен пипер. Залива се с две чаени чаши от бульона, в който се е варил езикът.
Слага се в загрята фурна на 200 градуса и се готви 30 минути.
Поръсва се с настърган кашкавал и се оставя във фурната за още 5 минути.








Няма коментари: