неделя, 20 ноември 2016 г.

БАНИЦА С ХРУПКАВА КОРИЧКА

БАНИЦА С ХРУПКАВА КОРИЧКА



1 пакет фини кори за баница
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 кофичка прясно мляко
3 яйца
1-2 щипки сол
150 грама сирене
4 с.л. олио
2 с.л. краве масло за намазване на тавата

Тавата се намазва с меко краве масло.
Взема се по един лист от корите за баница и с ръка от средата се набира небрежно, като се завива подобно на цвете.


Поставят се в намазаната тава, без да се подреждат плътно. Така после по-лесно ще се разделят на отделни порции.
Отгоре се поръсват с натрошено сирене.
Яйцата с малко сол се разбиват с вилица. Прибавят се киселото и прясното мляко, а после и олиото и всичко се разбърква добре.
Сместа се разпределя с лъжица по лъжица върху всяка баничка по равно.


Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути или до зачервяване.
Не я задушавах, защото ми се искаше да е с по-хрупкава коричка. Тук е въпрос на вкус.
Когато тавата е намазана с краве масло преди печене, вместо с олио, баничките се отлепват по-лесно.







Публикуване на коментар