вторник, 1 ноември 2016 г.

ПЪСТРА ЯХНИЯ МАГДАНОЗЛИЯ

ПЪСТРА ЯХНИЯ МАГДАНОЗЛИЯ






300 грама гъби едра печурка
200 грама спанак
4 картофа
2 връзки зелен лук
2 пиперки - червена и зелена
1 морков
1 домат
2 скилидки чесън
500 мл вода
1 ч.л. брашно
1 с.л. червен пипер
олио + бучка краве масло, сол, китка магданоз

Гъбите се измиват, обелват и нарязват на едри кубчета.
Картофите се обелват и измиват и също се нарязват на едри кубчета.
В тенджера с олио + лъжица краве масло се запържват на огъня гъбите заедно с картофите, двете скилидки чесън, нарязан на шайбички, също нарязаните на кубчета пипер и морков, като се разбърква от време на време за около 5 минути.
Спанака и зеления лук се измиват и нарязват през това време и се добавят. Сед още 1-2 мин. се поръсва с брашното и червения пипер, разбърква се и се залива с две канчета вода. Оставя се да ври на тих огън, докато картофите омекнат /около 20 мин/. Към края се добавя накълцания обелен домат и малко сол. След като поври още малко, яхнията е готова и се отдръпва от огъня. Прибавя се накълцания магданоз, а при сервиране може още свеж магданоз.



Публикуване на коментар