неделя, 27 април 2025 г.

ФЪДЖИ (БРАУНИ) БИСКВИТИ

Фъджи (брауни) бисквити



 НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  •           180 г. бяло брашно
  •           4 с. л. какао
  •           10 г. бакпулвер
  •          1 щ. сол
  •           2 пакетчета ванилия
  •           240 гр. тъмен шоколад
  •           110 гр. краве масло
  •           4 бр. яйца на стайна температура
  •          170 гр. бяла захар
  •          130 гр. кафява захар „Демерара“
  •          100 гр. шоколадови капки

 


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Шоколадът се начупва и заедно с маслото се поставя в съд и се разтопява на водна баня.
  2. С миксер се разбиват яйцата в купа заедно с бялата и кафявата захар, щипка сол и двете ванилии до удвояване на обема на сместа.
  3. В друга купа се пресяват брашното, какаото и бакпулвера, като към тях се добавят шоколадовите капки.
  4. Постепенно малко по малко се добавя разтопения шоколад с маслото към яйчената смес, като се разбърква с лопатка, а не с миксера.
  5. Внимателно се добавят сухите съставки към основната смес и се разбърква с лопатката да се уеднакви сместа.
  6. В тава, застлана с хартия за печене, се сипва по една пълна с връх супена лъжица от сместа, като се подреждат на разстояние една от друга бисквити.
  7. Бисквитите се изпичат за 13-15 минути на 170 градуса с вентилатор в предварително загрята фурна.
(отначало като се извадят от фурната са леко меки, но след като се охладят стават по-твърди)  









Няма коментари: