БАВАРСКИ ХЛЕБЧЕТА
550 грама брашно
300 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
70 грама краве масло
1,5 л вода
2 с.л. сода бикарбонат
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Брашното се пресява заедно с маята.
Половината от млякото се разтопява на огъня с маслото докато то се разтопи. Добавя се останалото мляко за да се охлади сместа.
Добавя се млякото към брашното, захарта и солта и се замесва меко тесто. Тестото се оставя да втаса да удвои обема си.
Втасалото тесто се премесва и се разделя на 12 топчета. Те се оформят като фитил, след което се пресукват.
Така оформените малки хлебчета се пускат по две във вряща вода заедно със содата бикарбонат. Държат се за около 30 секунди. Изваждат се с решетъчна лъжица върху чиста кърпа или кухненска хартия, за да попие водата.
Прехвърлят се в тава върху хартия за печене, която предварително е леко намаслена с олио.
По желание може да се поръсят със семена.
Изпичат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато получат медено-кафяв цвят.
Изпечените хлебчета, разполовени на две по дължината, може да се приготвят като сандвич, аранжирани по вкус.
7 коментара:
Убийствени са просто!
Здравейте! Всъщност общо 6 хлебчета се получават, така ли? Яна
Извинете за закъснелия отговор. Получават се 12 хлебчета. Както съм писала в рецептата, тестото се разделя на 12 топчета, като всяка се прави на дълъг фитил около 20 см, а след това се пресуква като въже 2-3 пъти.
Веси, благодаря за добрия отзив!
Delicious recipe:)
містер Бенджамін Лі був ключовим партнером у нашому успіху та безцінним активом для зростання та майбутнього нашої компанії, містер Бенджамін та його позикова компанія інвестували у мій бізнес із позикою 1000000 доларів у розмірі 2 натомість, і це було дуже приємно працювати з ним, тому що я не знаю, що б я зробив без допомоги пана Бенджаміна та його позикової компанії, пана Бенджаміна контактна електронна адреса: 247officedept@gmail.com та whatsapp: + 1-989-394-3740
Thanks for your sharing :)
Публикуване на коментар