СЛАДЪК ХЛЯБ С КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО
тесто:
250 мл прясно мляко
75 грама кондензирано мляко
30 грама захар
1 яйце
400 грама брашно
1 ч.л. сол
1 пакетче суха мая = 7 грама
60 грама меко краве масло
глазура: 2 с.л. краве масло
2 с.л. кондензирано мляко
ПРИГОТВЯНЕ:
В купа се разбива яйцето. Добавят се леко затопленото прясно мляко, кондензираното мляко и захарта. Смесват се като се разбъркват добре.
Прибавя се на два-три пъти редваритено пресятото брашно, заедно с маята и солта. Разбърква се добре, докато се получи гъсто лепнещо тесто.
Към тестото се прибавя на два-три пъти меко краве масло като се втрива в тестото, докато се обере.
Тестото се прехвърля върху плота и с още малко брашно се доомесва да се получи нелепнещо тесто.
В намазана с олио купа тестото се покрива със стреч фолио и се оставя да втаса за 50-60 минути.
Втасалото тесто се натиска да излезе въздуха от него, прехвърля се на плота и се разточва на тънка кора като правоъгълник.
Завива се на руло, което се нарязва на 7-8 парчета.
Подреждат се едно до друго в кексова форма върху хартия за печене.
Отново се оставя да втаса за около 40 минути.
Намазва се с жълтък смесен с лъжица прясно мляко.
Изпича се в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
След като изстине хлябът се намазва с глазура от кондензираното мляко размесено с меко масло.
1 коментар:
Thanks for your sharing:)
Публикуване на коментар