събота, 30 януари 2021 г.

БИСКВИТИ С ШОКОЛАД

 БИСКВИТИ С ШОКОЛАД



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


125 грама краве масло

1/2 ч.ч. кристална захар

1/2 ч.ч. кафява захар

2 яйца

1 щипка сол

1 пакетче ванилена захар

1 ч.л. бакпулвер

2 ч.ч. непълни брашно

100 грама млечен шоколад


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Маслото се разтопява, но да не е горещо. Към него се прибавя бялата и кафявата захар и ванилията и се разбърква.

Двете яйца с щипка сол се разбиват с телта в отделна купа и се прибавят към маслото.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се прибавя в купата, като се ръзбърква много добре с дървена шпатула до получаване на гладко тесто.

Шоколада се нарязва на дребни кубчета и се добавя към тестото. Размесва се много добре.

Тестото се покрива с найлоново фолио и се прибира в хладилника за 20-30 минути.



Фурната се включва да загрее на 180 градуса.

От тестото се взема и с навлажнени с вода ръце се оформят топчета с големина на орех.

Подреждат се на разстояние в широката тава върху хартия за печене - 16 броя.

Слагат се да се пекат в загрятата фурна за 12-13 минути с вентилация на второ ниво отдолу нагоре.

Останалото тесто отново се покрива с фолиото и се връща в хладилника, докато се пече първата доза.

Като се изпекат първите бисквити се изваждат в чиния, като веднага се оформят следващите 16 броя и се слагат да се пекат отново за 12 минути или докато краищата им леко поруменеят.

Още горещи, са леко меки, но след като изстинат се втвърдяват и стават приятно хрупкави бисквити с кубчета шоколад.






Няма коментари: