БИСКВИТИ С ШОКОЛАД
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
125 грама краве масло
1/2 ч.ч. кристална захар
1/2 ч.ч. кафява захар
2 яйца
1 щипка сол
1 пакетче ванилена захар
1 ч.л. бакпулвер
2 ч.ч. непълни брашно
100 грама млечен шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маслото се разтопява, но да не е горещо. Към него се прибавя бялата и кафявата захар и ванилията и се разбърква.
Двете яйца с щипка сол се разбиват с телта в отделна купа и се прибавят към маслото.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се прибавя в купата, като се ръзбърква много добре с дървена шпатула до получаване на гладко тесто.
Шоколада се нарязва на дребни кубчета и се добавя към тестото. Размесва се много добре.
Тестото се покрива с найлоново фолио и се прибира в хладилника за 20-30 минути.
Фурната се включва да загрее на 180 градуса.
От тестото се взема и с навлажнени с вода ръце се оформят топчета с големина на орех.
Подреждат се на разстояние в широката тава върху хартия за печене - 16 броя.
Слагат се да се пекат в загрятата фурна за 12-13 минути с вентилация на второ ниво отдолу нагоре.
Останалото тесто отново се покрива с фолиото и се връща в хладилника, докато се пече първата доза.
Като се изпекат първите бисквити се изваждат в чиния, като веднага се оформят следващите 16 броя и се слагат да се пекат отново за 12 минути или докато краищата им леко поруменеят.
Още горещи, са леко меки, но след като изстинат се втвърдяват и стават приятно хрупкави бисквити с кубчета шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар