МАЛКА ПАНДИШПАНОВА ТОРТА
Честит Рожден Ден на съпружето!
за блата:
6 яйца
1 ч.ч. кристална захар
1 ч.ч. брашно
1 пакетче ванилена захар
1 щ.сол
за крема:
2 кутийки крем "Филаделфия" = 350 грама
150 грама краве масло
200 грама заквасена сметана
6 с.л. пудра захар
1 пакетче ванилена захар
за сироп:
1 ч.ч. вода
4 с.л. захар
4-5 капки ромова есенция
украса по желание
днес е с касис и черна боровинка
начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват в купа с щипка сол и кристалната захар. Добавя се и ванилията. Бият се с миксера до сгъстяване и побеляване. Прибавя се брашното и се доразбива на слаби обороти до гладко.
В голямата квадратна тава за печене на руло се застила готварска хартия. Фурната се загрява предварително на 180 градуса.
Сместа се сипва в тавата и се пече за 10-на минути.
След като блата е изстинал хартията се отлепва. Блата с ножа леко се разчертава на 4 части /квадрати/.
Малка чиния с диаметър 17 см. се поставя върху блата /върху всеки квадрат/ и от всеки се очертават 4 кръга с помощта на нож. Така получаваме 4 еднакви кръгли платки.
Крема се приготвя като най-напред се разбива мекото масло заедно с пудрата захар и ванилията. Бие се до побеляване.
Прибавят се една по една двете кутийки крем "Филаделфия" и накрая заквасената сметана. Доразбива се до гладък крем на слаби обороти.
Сиропасе приготвя като водата и захарта се сваряват до разтопяване на захарта. Ароматизира се с ром.
сглобяване:
Върху тортена чиния се поставя първия блат. Напръсква се с 5-6 лъжици сироп. Отгоре се нанася с шприц крем и се заглажда. Редуват се блат и крем, като всеки блат се сиропира. Завършва се с крем, като се измазва цялата торта.
Украсява се по желание.
4 коментара:
thanks for your sharing :)
Благодаря за този отзив! С поздрав!
Дани, май писах във ФБ, но и тук да кажа - красиви думи и красива торта!
Много благодаря, Веси!
Публикуване на коментар