ЗАБУЛЕНИ ТОПЧЕТА ОТ КАЙМА И КАРТОФИ
500 грама кайма смес /от телешко и свинско месо/
2 картофа
1 яйце
1 тиквичка
1 стрък праз лук
няколко ленти бекон - сурово пушен
подправки за каймата - сол, черен пипер, кимион, чубрица, червен пипер
2-3 лъжици зехтин
Картофите се обелват и се настъргват на едрото ренде. Прибавят се към каймата, заедно с подправки на вкус и яйцето и се омесва добре.
Тиквичката се нарязва на шайби, които се подреждат в тава върху хартия за готвене леко поръсена със зехтин.
Върху всяко кръгче тиквичка се слага по едно топче от каймата, оформено със сладоледена лъжица.
Всяко топче се забулва с пелеринка от бекон.
Около забулените топчета може да се сложат резени праз лук. Това го реших в момента. По някое време отворих фурната и сложих да се пекат и няколко розички, засукани от ленти бекон, които станаха хрупкави.
Пекат се в загрята фурна за 30 минути на 180-200 градуса.
Краставица и морков, настъргани с едрото ренде и поръсени с копър, овкусени със сол, оцет и зехтин носят свежест в тази чиния.
Няма коментари:
Публикуване на коментар