вторник, 11 октомври 2016 г.

МИШ-МАШ С ПРЕСНИ ЧУШКИ

МИШ-МАШ С ПРЕСНИ ЧУШКИ


Някой знае ли точна рецепта за миш-маша? Май такава няма! Знам обаче, че на всяка маса тази бърканица в тигана носи радост за двама.   
Дали ще е с печени чушки или сурови, с пресни доматки или с пюре, с повечко лук или не, пък дали ще е стар или млад, туй не е от значение, настъпи ли глад.
Да го омиш-машиш можеш, както ти й удобно, с каквото дойде под ръка.
Да го хапваш може топло, може и студено, всякак си е вкусота.








4 бр разноцветни чушки /жълта, червена, зелена/
4 бр червени домати
4 бр яйца
4 стръка пресен лук
около 200 грама краве сирене
5-6 с.л. олио
1 скилидка чесън
сол, чубрица, черен пипер, магданоз /това по желание/

Чушките се нарязват на кубчета. Запържват се в олиото за 2-3 минути, в което преди това леко е глазиран нарязан на шайбички чесъна.
Добавя се нарязан и лука.
Щом лукът малко поомекне се добавят нарязани на едро, предварително обелените домати и се готви 5-10 минути, докато и те омекнат.
Добавя се натрошеното сирене.
Когато сиренето се поразтопи, се прибавят яйцата. Тук аз реших да позапазя жълтъците, като разбърквах от време на време отнемайки с лопатката по малко от белтъка и се старах да не нарушавам целостта на жълтъка.
Посолява се със сол и подправките и се готви още 5 минути.





Публикуване на коментар