СЛАДКИШ С БОРОВИНКИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
4 яйца
220 грама брашно
220 грама кристална захар
220 грама кисело мляко с висока масленост
120 мл олио
250 грама пресни боровинки
2 пакетчета ванилова захар
15 г бакпулвер
3-4 с.л. мед
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват с миксер, заедно със захарта и ванилията до побеляване.
Бакпулвера се разтваря в киселото мляко да шупне и се добавя към яйцата, а след това и олиото.
Добавя се накрая пресятото брашно, като се разбърква с шпатула, а не с миксера.
В тавичка /широка 28 см/, застлана с хартия за печене на дъното се излива сместа.
Поставят се боровинките без да се натискат, защото при печенето, те и без това сами падат на дъното.
Пече се на 180 градуса с вентилация около 35-40 минути.
Изважда се от фурната и докато е още горещ, върху сладкиша се слагат 3-4 с.л. пчелен мед и леко се намазва.
След известно време медът ще се поеме в сладкиша.
1 коментар:
Thanks for your recipe...
Публикуване на коментар