неделя, 6 март 2022 г.

СЛАДКИШ С БОРОВИНКИ

 СЛАДКИШ С БОРОВИНКИ


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


4 яйца

220 грама брашно

220 грама кристална захар

220 грама кисело мляко с висока масленост

120 мл олио

250 грама пресни боровинки

2 пакетчета ванилова захар

15 г бакпулвер

3-4 с.л. мед


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Яйцата се разбиват с миксер, заедно със захарта и ванилията до побеляване.

Бакпулвера се разтваря в киселото мляко да шупне и се добавя към яйцата, а след това и олиото.

Добавя се накрая пресятото брашно, като се разбърква с шпатула, а не с миксера.

В тавичка /широка 28 см/, застлана с хартия за печене на дъното се излива сместа.

Поставят се боровинките без да се натискат, защото при печенето, те и без това сами падат на дъното.

Пече се на 180 градуса с вентилация около 35-40 минути.

Изважда се от фурната и докато е още горещ, върху сладкиша се слагат 3-4 с.л. пчелен мед и леко се намазва.

След известно време медът ще се поеме в сладкиша.