неделя, 8 ноември 2020 г.

МАСЛИНОВО ХЛЕБЧЕ С ЛУК

 МАСЛИНОВО ХЛЕБЧЕ С ЛУК





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 грама бяло брашно

230 мл вода

2 с.л. зехтин

100 грама маслини

1 глава лук

2-3 щипки сол

1 пакетче бакпулвер


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се оформя като кладенче.

Прибавя се леко затоплена вода, зехтин и сол и се разбърква добре до лепкаво тесто.

Маслини без костилки се нарязват на парченца. Нарязва се главичка лук на дребни кубчета.

Нарязаните маслини и лук се добавят към тестото.Върху набрашнен плот се доомесва.

В малка тавичка върху готварска хартия се поставя хлебчето, оформено с ширина около 22 см.

Поставя се върху хартията в тавичката и с дръжката на дървена лъжица, предварително набрашнена се оформят лъчи, за да се оформят няколко парчета /6 броя/.

Слага се да се пече в загрята фурна на 190 градуса.

Изпича се за 40 минути.






1 коментар:

vesela каза...

Чудесно хлебче!