МАСЛИНОВО ХЛЕБЧЕ С ЛУК
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 грама бяло брашно
230 мл вода
2 с.л. зехтин
100 грама маслини
1 глава лук
2-3 щипки сол
1 пакетче бакпулвер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се оформя като кладенче.
Прибавя се леко затоплена вода, зехтин и сол и се разбърква добре до лепкаво тесто.
Маслини без костилки се нарязват на парченца. Нарязва се главичка лук на дребни кубчета.
Нарязаните маслини и лук се добавят към тестото.Върху набрашнен плот се доомесва.
В малка тавичка върху готварска хартия се поставя хлебчето, оформено с ширина около 22 см.
Поставя се върху хартията в тавичката и с дръжката на дървена лъжица, предварително набрашнена се оформят лъчи, за да се оформят няколко парчета /6 броя/.
Слага се да се пече в загрята фурна на 190 градуса.
Изпича се за 40 минути.
1 коментар:
Чудесно хлебче!
Публикуване на коментар