неделя, 7 юни 2020 г.

БАЛЕРИНКИ МИНИ ПАВЛОВА

БАЛЕРИНКИ МИНИ ПАВЛОВА





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

4 белтъка
1 щипка сол
160 грама пудра захар
1 ч.л. оцет

КРЕМ:

175 грача крем "Филаделфия"
200 грама заквасена сметана
4 с.л. пудра захар
1 пакетче ванилена захар

СИРОП:
10 бр пресни ягоди
4 с.л. захар
100 мл. вода
1 пакетче ванилена захар

още: пресни плодове за гарниране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

За основата:

Белтъците, престояли на стайна температура се разбиват с миксер, като към тях се прибавя щипка сол.
След като се получат остри връхчета, се добавя пудрата захар на етапи. Доразбива се до получаване на хубав лъскав крем, като накрая се капва оцета.

С помощта на шприц се подреждат върху хартия за готвене, може и с лъжица, като по средата леко се издърпва от сместа, за да се оформят като кошнички.
Изпичат се в загрята фурна на 120 градуса за около един час, при мен час и 15 минути. Като се извадят от фурната се оставят в тавата за да се охладят.


През това време се приготвя сиропа и крема.
За сиропа се измиват 10-на едри ягоди и се нарязват на кубчета. Поръсват се със захар и се заливат с една кафена чашка вода. Слагат се в малък съд на тих огън и се сваряват до омекване на ягодите. Накрая се ароматизира с ванилена захар и се оставят да се охладят.

За крема - "Филаделфията" се разбърква с лъжица заедно с 4 лъжици пудра захар и едно пакетче ванилена захар. Добавя се заквасената сметана и се разбърква добре.


Във всяка от охладените целувчени кошнички се поставят по 2 лъжици от крема. Поливат се с по 2 лъжици от ягодовия сироп, заедно с ягодки. Отгоре се украсяват с пресни плодове по желание. Днес имат ягода, череша, праскова.





2 коментара:

vesela каза...

Казах ли някъде, че са прелестни! Ще ги открадна, да знаеш, Дани!

Даниела Русева каза...

Двечки ти поднасям от сърце с две ръце!