САРМИЧКИ С ЛИПОВИ ЛИСТА
40 млади листа от липа
500 г пилешко филе
200 г гъби печурка
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 морков
2 с.л. доматено пюре
2 щ. смлян черен пипер
2 щ. чубрица
3-4 стръка копър
сол, олио
В загрято олио се запържва накълцания на кубчета лук и морков. Добавя се измития и отцеден ориз и нарязаните на ситно гъби, които предварително са обелени от люспицата. Месото също се накълцва на дребно и се прибавя, след което се разбърква и щом оризът стане прозрачен, се залива с доматеното пюре, разредено с една водна чаша вода. Прибавят се подправките и се готви, докато се поеме водата около 15 мин.
След това се отцеждат и в тях се завиват сармички с готовата плънка.
Гарнират се с кисело мляко, подправено с накълцан копър. Ако ви понася, смачкайте и една скилидка чесън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар