КАРТОФЕН ОМЛЕТ
Някой може да каже: какво толкова, някакъв си омлет!
Да, ама подсилен с кашкавал и картофи, даже с букет,
омлетът, изпечен, подхвърлен като палачинка в тигана,
стана цветна вечеря във вечер прекрасна за двама!
стана цветна вечеря във вечер прекрасна за двама!
4 бр не много големи картофа
5 яйца
150 гр кашкавал
сол и черен пипер на вкус
малко олио
Картофите се измиват и се сваряват в малка тенджерка с люспата за 20-на минути. След това се обелват и се настъргват с едрото ренде.
Настъргва се и кашкавала.
Яйцата се разбиват с вилица с малко сол. Прибавя се на вкус и малко смлян черен пипер.
Към яйцата се прибавят настърганите картофи и кашкавала и се разбърква.
В тигана за палачинки се капва 1 с.л. олио и като загрее се сипва от сместа 3 големи лъжици, като се разстила по дъното внимателно на желана големина.
Когато омлета се запече от едната страна, се обръща да се запече и от другата /аз го обръщах с подхвърляне, както палачинка се обръща в тигана, за да не се разкъса/.
А по-рано, докато се варят картофите, нужни за омлета, резнах на няколко пиперки връхчетата за букета.
Гарнитурка - цветчета от чери доматчета и чушлета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар