НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
4 яйца L
1 ч.ч. захар
80 грама краве масло
120 мл прясно мляко
300 грама брашно
1 пакетче бакпулвер
2 пакетчета ванилена захар
1 голяма ябълка
1 голяма круша
200 грама боровинки
пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване /около 3-4 минути/.
Добавя се ванилията, разтопено краве масло и млякото, а накрая и брашното пресято с бакпулвера, като се доразбива с миксера на слаби обороти.
На ябълката и на крушата се обелва кората, нарязват се четвъртини и се изчистват от семките. След това резените се нарязват на дребни кубчета.
Нарязаните плодове и боровинките се прибавят към сместа и с лопатка леко се разбърква.
В тавичка с диаметър 28 см на дъното се слага хартия за готвене, изрязана в кръг.
Сместа се сипва в тавичката и се слага да се пече в загрята фурна на 180 градуса.
Пекох с вентилация 35 минути.
След като сладкиша се извади от фурната се оставя да постои 10-на минути, а след това се обръща в подходяща чиния.
Поръсва се с пудра захар. Нарязва се по желание на пастички.
1 коментар:
Thanks for your recipe...
Публикуване на коментар