неделя, 26 февруари 2017 г.

КЕКС С ПОВЕЧЕ КАКАО

КЕКС С ПОВЕЧЕ КАКАО

   


/чашата е с вместимост 200 мл/

6 яйца
2 ч.ч. кристална захар
2 ч.ч. бяло брашно
6 с.л. олио
6 с.л. топла вода
1 пакетче бакпулвер
2 прахчета ванилия
4 ч.л. какао на прах
пудра захар за поръсване + 1 прахче ванилия





НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Лъжица по лъжица се добавят олиото и топлата вода. Брашното се пресява, заедно с бакпулвера и внимателно се прибавя към яйчената смес. Ароматизира се с двете ванилии.
Сместа се разделя на две, като едната се оцветява с какаото, като се разбърква добре.
Формата за кекс с незалепващо покритие се намаслява с олио и се поръсва с брашно. В нея се излива от кафявата смес, а после в средата се сипва от жълтата смес, върху нея пак кафява и така се редуват.
Кексът се пече на 180 градуса. След като сложих купата във фурната, тогава включих. Пекох с вентилация 40 минути. При проба със сухо дървено шишче, не трябва да остават следи от неизпечено тесто.
Кекса се поръсва с пресята пудра захар, заедно с прахче ванилия.



Публикуване на коментар