вторник, 21 февруари 2017 г.

ПАНИРАНА МОЦАРЕЛА С ЖЪЛТЪЦИ

ПАНИРАНА МОЦАРЕЛА С ЖЪЛТЪЦИ




ПРОДУКТИ:

2 бр моцарела
4 жълтъка

за панировката:
1 с.л. брашно
1 с.л. галета
1 с.л. фино царевично брашно
1 щипка черен пипер
1 щипка къри
1 щипка кимион
1 щипка сол

за доматения сос:
250 мл доматен сок
2 печени чушки
1 скилидка чесън
1 щипка сол
1 щипка захар
1 щипка сух босилек

олио за пържене


Най-напред ще направим доматения сос:
В малък съд на огъня се загрява 3-4 с.л. олио, в което се пуска пресована една скилидка чесън. Залива се с доматения сок, заедно с накълцаните на ситно печени чушки. Поръсва се със сол, захар и босилек и се оставя на поври, до леко сгъстяване.

Продуктите за панировката се размесват.
Моцарелата се нарязва на резенчета.
Всяко парче се овалва в сместа и се потапя в жълтъците, разбити с щипка сол.
Изпържват се в сгорещено олио в тиган с незалепващо покритие, като се обръщат от двете страни за кратко.
Отцеждат се върху кухненска хартия.



Публикуване на коментар