ВАРЕНА ТЕЛЕШКА ОПАШКА
една телешка опашка
3 едри картофа
10-на малки главички лук
4-5 скилиди чесън
1 морков
1 глава фенхел
2 стръка целина
2-3 дафинови листа
3-4 зърна бахар
10-на зърна черен пипер
1 с.л. сол
2 с.л. зехтин
червен пипер за поръсване /лют или сладък - по желание/
Опашката се нарязва и се слага в тенджерата под налягане. Около нея се пускат цели лукчетата и скилидките чесън, картофите нарязани на четвъртини, моркова на колелца, фенхела по дължина на три-четири части, добавят се и подправките. Залива се с вода да се покрие и се вари един час от завирането на тих огън.
При поднасяне се поръсва с червен пипер и едро смлян черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар