понеделник, 7 август 2017 г.

КЪПКЕЙК

КЪПКЕЙК








НУЖНИ ПРОДУКТИ:
за тестото:

2 яйца
125 г краве масло
125 г захар
125 г брашно
5 г бакпулвер
1 ванилия
1 ч.л. лимонови стърготини
25 г шоколадови капки
1 к.л. какао

крем за украса:
60 г краве масло
60 г крема сирене
3 с.л. кондензирано мляко
12 бр къпини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За тестото с миксер се разбива мекото краве масло, заедно със захарта до побеляване. Едно след друго се прибавят двете яйца. Добавя се и пресятото брашно с бакпулвера и ванилията, като се разбива на по-слаби обороти до получаване на гъста гладка смес.
Прибавят се шоколадовите капки и лимоновите стърготини и се разбърква с лопатка.
От сместа се отделят 4 с.л. в една купичка и се разбърква с 1 к.л. тъмно какао.
Във формата за мъфини в 12 гнезда се поставят книжни кошнички и в тях се сипва от светлата смес, като се разпределя по равно - по една супена лъжица. После по една кафена лъжичка от тъмната смес се слага по средата във всяка формичка и леко се притиска.
Изпичат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12-15 минути. Пекох с вентилация.

За украсата маслото се разбива заедно с крема сиренето и последователно се добавят 3 лъжици кондензирано мляко.
След като изстинат може да се украсят по най-различен начин.
Днес върху всяко къпкейкче с шприца украсих с малко крем и пресни къпини.















Публикуване на коментар