Фурмите се поръсват
със содата за хляб и се накисват във врялата вода за 10 минути или до омекване,
след което се намачкват или пасират заедно с водата да станат на пюре.
Захарта,
ванилията и маслото се разбиват добре с миксер. Прибавят се едно след друго
яйцата.
Към сместа
се добавят пресятото брашно с бакпулвера. Става гъста смес. Лъжица по лъжица се
прибавя пюрето от фурми, като непрекъснато се бърка с миксера.
Сместа се
сипва в тава с размери 28/24 см. Сладкишът се изпича за 30 минути в
предварително загрята фурна на 180 градуса.
За
приготвянето на соса се смесват съставките в касерола и се поставят на среден
огън. Вари се около 10-на минути.
Сладкишът се
надупчва с дървен шиш и се залива с половината сос. След като попие се полива и
с останалия сос.
Нарязва се
на правоъгълни парчета. Може да се сервира по желание със сладолед или
заквасена сметана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар