Страници

неделя, 14 август 2016 г.

СОЛЕНИ ТОПЧЕТА ОТ ПАРЕНО ТЕСТО

СОЛЕНИ ТОПЧЕТА ОТ ПАРЕНО ТЕСТО












400 мл прясно мляко
125 грама краве масло
250 грама бяло брашно
200 грама краве сирене
4 яйца за тестото
1-2 щипки сол
1 равна ч.л. сода бикарбонат
1 жълтък за намазване
1-2 с.л. ръсеница /микс от семена за поръсване/

Млякото се слага в тенджерка на огъня да заври.
Прибавя се 1 пакетче краве масло и след като се разтопи се прибавя солта.
Наведнъж се сипва брашното, предварително пресято със содата.
Бърка се с дървена бъркалка, докато започне да се отделя от стената на съда.



След като се получи тестото, тенджерата се оттегля от огъня.
Прибавя се настърганото сирене и се разбърква.
Последователно едно по едно се прибавят и четирите яйца, като непрекъснато се разбърква, докато се уеднакви сместа.
В купичка със студена вода, ръцете се мокрят, взема се от тестото и се оформя топче с големината на орех.
Върху готварска хартия в тавата се подреждат солените топчета на разстояние едно от друго.




Намазват се с разбит жълтък и се поръсват с щипка микс от семена.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар