събота, 30 ноември 2019 г.

МЕДЕНКИ С КАКАО

МЕДЕНКИ С КАКАО




500 г брашно
2 яйца
100 г кафява захар
100 г бяла захар
150 мл олио
2 с.л. какао
1 к.ч. мед
1 к.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер
1 пакетче ванилена захар
сладко от кайсии - за слепване




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Брашното се пресява заедно с какаото, содата и бакпулвера.
Яйцата се разбиват с вилица заедно със захарта и ванилията.
От брашното се оформя кладенче и в него се прибавят олиото, меда и яйцата със захарта. Разбърква се с пръсти и се замесва меко тесто, докато се обере всичкото брашно. Полученото гладко и еластично тесто се прехвърля върху поръсен плот с брашно и се разточва на кора с дебелина 3-4 мм. Може да се разточи и 5-6 мм, от което зависи колко по-дебели ще станат медените бисквити.


Фурната се загрява на 180 градуса.
През това време от тестото се изрязват бисквити с формички за курабии по желание.
Подреждат се в тава, застлана с готварска хартия и се изпичат за 8 минути.
Меденките се слепват по две с конфитюр. Днес реших да ги режа с формички с различна големина. При слепването две по две, слагах примерно малко сърце върху по-голямо сърце.







2 коментара:

camdandusler каза...

Lovely post 😊 thanks for your sharing 😊

Даниела Русева каза...

Thank you for your kind words!