четвъртък, 22 август 2019 г.

КЕЙК С НЕКТАРИНИ

КЕЙК С НЕКТАРИНИ





Този кейк е по рецепта от интернет, която преди време ме впечатли с мерките на продуктите. Стана ми интересно. Не беше изчислено в грамаж, а просто си вървеше в следната последователност: 3-6-9-12-15-18. Бях си я записала и все се канех да го направя този сладкиш. Имах две нектарини, ето, че днес му дойде времето. Всъщност е простичък и лесен, а същевременно с лек вкус.



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 бр твърди нектарини или други плодове
3 яйца
6 с.л. вода
9 с.л. прясно мляко
12 с.л. олио
15 с.л. захар
18 с.л. брашно
1 пакетче бакпулвер - 10 грама
1 ванилия
1 с.л. пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата, заедно със захарта се разбиват с миксера до побеляване.
Прибавят се последователно водата, прясното мляко, олиото и накрая брашното, пресято предварително с бакпулвера и накрая ванилията.
Нектарините се измиват и се нарязват на тънки полумесеци.
Кейковата смес се сипва в тавичка за кекс, застлана с готварска хартия. Отгоре в редица едно до друго се подреждат резенчетата от прасковите, без да се натискат, тъй като те сами потъват.


Фурната е загряла на 180 градуса.
Кейка се изпича на средно ниво във фурната за 45-50 минути /при проба с дървено шишче, трябва да излезе сухо/.


Изважда се от формата и се поръсва с пудра захар.






Няма коментари: