неделя, 16 декември 2018 г.

КАШКАВАЛЕНИ ПАШКУЛИ

КАШКАВАЛЕНИ ПАШКУЛИ







430 г брашно
230 г кашкавал
150 г краве масло
1 яйце
1 ч.л. сол
4 с.л. кисело мляко
10 г /едно пакетче/ амонячна сода

Пресява се брашното, заедно със солта.
В него се сипва яйцето, разбито с вилица и шупналата амонячна сода в киселото мляко.
Прибавят се размекнатото краве масло и предварително настъргания кашкавал на ситната част на рендето.
От продуктите се замесва тесто и се увива в стреч фолио. Оставя се в хладилника за два часа.
От охладеното тесто се откъсват топчета с големина на малък орех. Овалват се в длани и се оформят като пръстчета.
Подреждат се в тавата от фурната върху хартия за печене.
Изпичат се в загрята фурна на 190 градуса за 10 минути.
Излизат две тави. Може да се направят и топчета.





Няма коментари: