събота, 3 ноември 2018 г.

СЛАДКИ С ЛОКУМ И ЧЕРЕШКА

СЛАДКИ С ЛОКУМ И ЧЕРЕШКА





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ЗА ТЕСТОТО:

500 г брашно
1 пакетче суха мая /7 грама/
150 мл прясно мляко
2 яйца
1 пакетче ванилена захар
1 щ. сол
4 с.л. захар /пълни/
125 г краве масло

ЗА ПЪЛНЕЖА:
1 кутийка локум
черешки от конфитюр
пудра захар за поръсване

Брашното се пресява, заедно със сухата мая и щипка сол и се оформя като кладенче в тавата. В него се сипва прясното мляко и меко краве масло. Яйцата се разбиват в купа с тел или с вилица, заедно със захарта и ванилената захар. Прибавят се към брашното. От продуктите се замесва тесто. Оставя се да си почине за 10-на минути. През това време се нарязват локумчетата. Ено кубче се срязва през средата по дългата част. После половинките се срязват и те по дължината, така да се получат 4 пръчици.
Върху набрашнен плот тестото се разточва на тънка кора 2-3 мм, като и отгоре леко се поръсва да не залепне по точилката.
Нарязва се кората на ленти с ширина около 5-6 см. В единия край на лентата се поставя пръчица локум и се допълва с още малко кубче. Завива се пуричка и там, където се застъпва тестото, се срязва с ножа. Подреждат се в широката тава върху хартия за печене.




Едната част от тестото завих като кифлички. Кората от тестото нарязах на триъгълници. В широкия край се слага по 1 цяла черешка от сладко или по 1 кафена лъжичка от някакъв друг вид конфитюр или мармелад.

През това време фурната се загрява.
Сладките се изпичат на 200 градуса за 10-на минути, докато леко порозовеят.
Още топли се подреждат в чиния и се поръсват с пудра захар, размесена с едно прахче ванилия.





ТАКА СА ЗАВИТИТЕ С ЧЕРЕШКА ВЪТРЕ, КАТО КИФЛИЧКИ





 

Няма коментари: