четвъртък, 7 юни 2018 г.

ПИЦА-РУЛЕТ

ПИЦА - РУЛЕТ


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:

500 г ббрашно
250 мл топла вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
4 с.л. зехтин

за плънката:

300 г - колбаси по желание
100 г моцарела
150 г кашкавал
1 домат
4 бр сушени домати
3 с.л. доматено пюре
3 с.л. майонеза
2 ш. чубрица или босилек




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Брашното се пресява заедно със сухата мая. Добавят се останалите продукти и се замесва тесто. Оставя се да втаса за 30 минути.
Върху набрашнен плот тестото се разточва по възможност на правоъгълна кора с големината на тавата от фурната. Прехвърля се върху лист готварска хартия и заедно с нея се пренася в тавата. Разтегля се още малко така, че двата края на тестото да излязат малко от тавата - около 5 см.

Тестото се намазва с доматено пюре и майонеза.
Подреждат се нарязаните на парчета колбаси.






Върху колбасите се разпределят нарязани на тънко резенчета домати, зехтиновите домати, моцарелата също нарязана на тънки резенчета и накрая се настъргва кашкавала. По желание се поръсва с подправка.
Тестото от двете страни се прегъва към средата, а след това се прегъва още веднъж, за да се получи този рулет по дължината.







Както е заедно с хартията леко го завъртях, за да го наместа разположен по диагонала на тавата.
Отгоре се правят няколко прореза. Намазва се с 2-3 с.л. зехтин.
Рулета се изпича за 20 минути в загрята фурна на 200 градуса.








Няма коментари: