вторник, 1 май 2018 г.

БЪРЗИ КАШКАВАЛЕНИ СОЛЕНКИ

БЪРЗИ КАШКАВАЛЕНИ СОЛЕНКИ






250 г брашно = 2 ч.ч.
60 г краве масло
150 мл прясно мляко
2-3 щ. сол
2-3 щ. червен пипер
1 пакетче бакпулвер = 15 г
200 г кашкавал за плънка
още 1 с.л. краве масло за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Брашното се пресява, заедно с бакпулвера и солта в тавичка. Оформя се като кладенче. В него се сипва млякото и разтопеното краве масло. Замесва се меко тесто, докато се поеме всичкото брашно.
Върху леко набрашнен плот от тестото се разточва правоъгълен лист, с размери приблизително 35/20 см, с дебелина 3-4 мм.
Една лъжица краве масло се разтопява. Кората се намазва с разтопеното масло.


Отгоре се поръсва обилно с настърган кашкавал на ситната част на рендето. По желание върху кашкавала се поръсва с 2-3 щипки сладък червен пипер.


Кората се завива на руло. То е с диаметър 5 см. Нарязва се на охлюви през 2 см.


Кашкавалките се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.
През това време фурната се загрява на 190 градуса.
Пекат се до зачервяване за 12 минути.





Няма коментари: