неделя, 4 март 2018 г.

СОЧНИ ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА

СОЧНИ ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА



9 бр пилешки бутчета /подбедрици/
1 с.л. горчица
2 с.л. сладко от кайсии
6 бр гъби /едра печурка/
6 бр сушени домати
6 бр перца от зелен лук
6 бр скилидки чесън
6 бр маслини
18 бр каперси
1 моцарела
1 с.л. краве масло
сол и магданоз

Бутчетата се измиват и се подсушават с кухненска хартия. Поръсват се с две щипки сол.
Горчицата и сладкото от кайсии се разбъркват заедно с лъжица и бутчетата се глазират с тази смес. Подреждат се в тава.
Гъбите се обелват от кожицата, а пънчетата се отстраняват и се нарязват на колелца. Гъбите се настаняват в тавата до бутчетата. Във всяка се поставя по една кафена лъжичка краве масло и се поръсва леко със сол. Пуска се по едно сушено зехтиново доматче и по 3 каперси. В празното прастранство се слагат нарязаните пънчета от гъбите и скилидките чесън, без да се белят от люспата. Отрязва им се само твърдата част. Бутчетата се поръсват с 2-3 с.л. от зехтина, в който са били доматите. Добавя се 150 мл вода и се тавата се покрива плътно с алуминиево фолио.




Слагат се да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за 40 минути.
Тавата се изважда и фолиото се отстранява. Във всяка гъба върху домата се поставя по резенче моцарела и по една маслина.
Връща се отново във фурната до запичане на моцарелата за 15-на минути.
Поръсва се с накълцан магданоз и зелен лук.
Много им върви някаква свежа салата. 











Няма коментари: