събота, 27 януари 2018 г.

КАШКАВАЛЕНИ СОЛЕНИ ТОПЧЕТА

КАШКАВАЛЕНИ СОЛЕНИ ТОПЧЕТА







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 яйце
150 г кашкавал
125 г краве масло
3 с.л. кисело мляко
1 пакетче амонячна сода /10 г/
1 ч.л. сол /равна/
2 ч.ч. брашно
/чашата е с вместимост 200 мл/




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцето се разбива с вилица заедно с една равна чаена лъжичка сол.
Кашкавала се настъргва на по-ситната част на рендето.
Маслото се размеква, но да не е течно.
Амонячната сода се шупва в киселото мляко.
Всичко се смесва в купа и се добавя една чаша пресято брашно.
Разбърква се с лъжица и се прибавя половината от втората чаша брашно.
Сместа се прехвърля на плот и прибавяйки останалата част от брашното се омесва тесто.
Доомесва се с още една лъжица брашно, да не лепне.
Тестото се завива в найлоново фолио и се прибира в хладилник да престои 2 часа.
В тава се застила хартия за печене.
От охладеното тесто се откъсва и в длани се оформя топче с големина на малък орех.




Топчетата се подреждат на разстояние едно от друго.




Фурната през това време се загрява на 200 градуса.
Кашкавалените соленки се изпичат за 10 минути до леко зачервяване.
Подреждат се в две тавички. Излизат общо 55 броя.












Няма коментари: