неделя, 7 януари 2018 г.

АЛКАЗАРИ

АЛКАЗАРИ






4 белтъка
1 ч.ч. захар
1 ванилия
200 г смлени орехи

КРЕМ:

125 г краве масло
125 г пудра захар
4 жълтъка
2 ч.л. какао
2 капки есенция ром
1 ванилия

Белтъците, престояли на стайна температура се разбиват с миксера на сняг. Прибавя се захарта и ванилията и се доразбива до получаване на остри връхчета.
Прибавят се смлените орехи и се разбърква с шпатула, а не с миксера, за да не спаднат белтъците.

Тавата от фурната се застила с хартия за печене. Гребва се от сместа 1/2 чаена лъжичка и се подреждат в тавата, като сместа се избутва с помощта на друга лъжичка.
Изпичат се на два пъти в две тави.




Пекат се на средно ниво във фурната на 160 градуса, докато позасъхнат. Аз пекох с вентилация за около 30 минути всяка тава. Трябва да останат твърдички и хрупкави.




КРЕМ:
Маслото, престояло на стайна температура се разбива с пудрата захар и една ванилия до побеляване.
Прибавят се един след друг жълтъците, какаото и две капки ромова есенция. Разбива се до гладък крем.

Изпечените белтъчни ореховки се слепват по две с кафена лъжичка маслен крем.







Излизат около 50 броя.

Няма коментари: