неделя, 12 ноември 2017 г.

БЪРЗ КАКАОВ СЛАДКИШ

БЪРЗ КАКАОВ СЛАДКИШ 





за блата:

3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1/2 пакетче бакпулвер
2 с.л. какао
2 прахчета ванилия

за заливка:

3 с.л. вода
5 с.л. пудра захар
2 с.л. какао
60 г краве масло

2 с.л. смлени бадеми за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавя се киселото мляко, разбъркано с бакпулвера до шупване. Прибавя се олиото и ванилията и накрая брашното, пресято с какаото.
Фурната се загрява на 180 градуса.
Сместа се сипва в малка правоъгълна тавичка с размери 28/23 см, покрита с пекарска хартия.
Пече се 20 минути с вентилация.
Като изстине, сладкишът се обръща, хартията се отстранява и се нарязва на 16 квадратни пастички.

Отгоре се залива с какаова глазура.
Приготвя се като всички продукти за заливката се смесят в джезве и се загреят на огъня. Разбърква се и когато захарта се разтопи и какаото кипне, сместа малко се сгъстява и с нея веднага се залива нарязания сладкиш.
Украсих, като поръсих със смлени бадеми.













Публикуване на коментар