вторник, 31 октомври 2017 г.

СОЧНИ ВРАТНИ ПЪРЖОЛИ

СОЧНИ ВРАТНИ ПЪРЖОЛИ




4 бр свински вратни пържоли
50 г синьо сирене
1 бр моцарела - 100 г
200 мл сметана за готвене
4 резенчета сушени домати
2 щ къри
2 щ смлян черен пипер
олио, сол, мащерка



Тези пържолки стават бързо, а с полученото сосче биват сочни и са вкусни.
Свински крехки вратни пържоли без кост, без да се начукват, се запържват две по две в тиган със загрято олио, като се обръщат от двете страни по 4 минути, докато се зачервят.
Изваждат се в тавичка и се поръсват леко с къри, смлян черен пипер и съвсем малко сол.
Върху всяка пържола се поставя по малко синьо сирене, по резен сушен зехтинов домат и по две резенчета от моцарелата.
Заливаме със сметаната, която е подходяща за термична обработка, пускаме върху пържолките по 1-2 стръкчета прясна мащерка или друга подправка по избор и слагаме във фурната.
Трябва преди това да сме я включили да загрее на 220 градуса.
Готви се за 15-20 мин до леко запичане.
 







Няма коментари: