събота, 21 октомври 2017 г.

ЛЕКИ ТИКВЕНИ БИСКВИТИ С КРЕМ ЗА ХЕЛОУИН

ЛЕКИ ТИКВЕНИ БИСКВИТИ С КРЕМ








продукти за тестото:

2 ч.ч. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 к.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. пюре от тиква
6 с.л. кафява захар
6 с.л. био сироп от агаве
6 с.л. олио
1 яйце
1 с.л. уиски
1/2 пакетче бурбонска ванилена захар

продукти за крема:

100 г крем за мазане "Бонжур"
100 г краве масло
1/2 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.ч. пюре от тиква
1 прахче ванилия




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Най напред се сварява или изпича 600 г тиква "цигулка", обелена от кората. Ако е сварена, се отцежда през гевгир и след това се пасира. Аз я сварих в тенджера с малко вода под капак за 10-на минути. Отделя се 1/2 ч.ч. за крема, а другата - пълна чаша ще се ползва за тестото.

В купа се смесват 1 ч.ч. пюре от тиква, заедно със захарта, сиропа от агаве, олио, уиски или лъжица коняк, ванилия и яйцето. Разбива се на слаби обороти с миксера. Брашното се пресява с бакпулвера и содата и се добавя в купата.
Получената смес се сипва в пош с основния накрайник. В тавата на фурната се застила хартия за печене. С поша се шприцова по малко /около супена лъжица/ като с дясната ръка се отрязва с ножица - така става много лесно и бързо и се получават бисквити, които са долу-горе еднакви по големина.
Слагат се да се пекат в загряла фурна на 180 градуса. Изпичат се за 10 минути. Първите бисквити се изваждат в поднос, а върху същата хартия се зарежда втората партида. Така се изпичат на два пъти.


Получават се около 60 бр, а като се слепят с крем стават 30 бисквитки.


За крема - маслото се разбива заедно с пудрата захар, прибавя се пюрето от тиква и крема за мазане. Малко ми стана рядко, така, че май би било по-добре да се направи с маскарпоне или крем сирене. Ароматизира се с ванилията.
Бисквитите се слепват две по две, като между тях се слага по 1 ч.л. от крема.


Ако обичате съчетанието на тиквата с канела, то сложете и по щипка канела и джинджифил. На мен не ми допадат тези подправки, макар че всички казват, че много си подхождат..., а ето, заради мен и околните у дома са лишени от това усещане на подобни аромати.

Стават меки, леки и много вкусни.





Тези тиквени бисквитки са чудесни и за радост на малките герои в къщи за Хелоуин, нали?








За целта малко моделиране със захарно тесто допълва картинката с изработването на няколко прилепчета, духчета, тиквички... и едно коте. 

Няма коментари: