сряда, 13 септември 2017 г.

ПИЛЕШКИ КРИЛЦА С МЕДЕН ВКУС

ПИЛЕШКИ КРИЛЦА С МЕДЕН ВКУС




1 кг пилешки крилца
1 с.л. мед
1 с.л. горчица
1 с.л. соев сос
1 с.л. оризов оцет
2 с.л. олио
1 ч.л. зеленчукова вегета
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
150 мл бяло вино
3-4 стръка магданоз

Крилцата се измиват и отцеждат. Поръсват се със сухите подправки. В купичка се размива горчицата и меда, като се разбъркват с течните продукти, без виното. Заливат се крилцата и се разбъркват с ръка. Крилцата се подреждат в тавичка и отстрани се добавя виното.
Фурната се загрява на 200 градуса. Не ги чаках да се мариноват и да престояват от 1 час, та до 1 нощ. Крилцата се слагат да се пекат, като след 10-на минути се превключва на 180 градуса. Изпичат се за 40 минути с вентилация.
Докато се приготвят във фурната, един дълбок тиган с пържени картофки на огъня ще допълни удоволствието от вечерята.
Поръсете с накълцан магданоз.



Публикуване на коментар