вторник, 8 август 2017 г.

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА С ФИЛЕ И КАШКАВАЛ

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА С ФИЛЕ И КАШКАВАЛ






смес за 12 бр

6 бр картофи - 800 грама
120 г свинско филе /варено пушено/
120 г кашкавал
3 бр яйца
3 с.л. прясно мляко
1 ч.л. сол
2-3 щ. смлян черен пипер
1 стрък пресен лук
3-4 стръка магданоз
2-3 с.л. брашно за овалване
олио за пържене

Картофите се измиват, заливат се в тенджерка с вода и се сваряват за 30 минути. След като се сварят, се отцеждат и се заливат със студена вода да се поохладят. Още топли се обелват от люспицата. Намачкват се с вилица в купа с прясно мляко и се посоляват. Филето и кашкавалът се настъргват на едрото ренде и се прибавят към картофите. Добавя се и накълцания лук и магданоз. Чуква се едното яйце и се поръсва със смлян черен пипер. Всичко се разбърква с лъжица.
Обилно олио се загрява в тиган с незалепващо покритие.
Другите две яйца се разбиват в купичка.
С мокри ръце се взема от сместа и се оформят кюфтета. Овалват се в брашно и леко се сплескват, а после се потапят в разбито яйце.
Пускат се в тигана да се пържат по 4 кюфтета.
Изпържват се до зачервяване, като се обръщат от двете страни по 2-3 минути.
Изваждат се и се оставят върху кухненска хартия да попие излишна мазнина.












Публикуване на коментар