четвъртък, 6 юли 2017 г.

СВИНСКО С МЛЕЧЕН СОС

СВИНСКО С МЛЕЧЕН СОС



800 г свинска плешка
10 бр дребни картофи
1 морков
4 скилидки чесън
250 мл прясно мляко
200 г кисело мляко
100 г заквасена сметана
100 мл вода
2 бр. кубчета топено сирене
1 с.л. стърган пармезан
1-2 дафинови листа
1-2 щ. смлян черен пипер
1 с.л. брашно
сол, олио, вегета



Месото се нарязва на късчета, овалва се леко в брашно и се изпържва в тиган със сгорещено олио до зачервяване, като се обръща от двете страни.
Месото се слага в тенджера под налягане. Около него се пускат цели обелените дребни картофчета и моркова, нарязан на шайби. Скилидките чесън се срязват на две и се добавят. Поръсва се с малко сол, черен пипер и по желание 1 ч.л. вегета. Отгоре се нарязват парченца от 2 кубчета топено сирене и се поръсва с настърган пармезан. Киселото мляко и сметаната се разбъркват в купичка с лъжица и се добавя към по малко от прясното мляко, докато се уеднакви сместа и се разрежда с малко вода или бяло вино. Месото се залива със сместа.
Слага се на огъня и щом заври, огъня се намалява и се готви 15 минути от завирането. Отстранява се от огъня и се оставя така 5-10 минути и тогава се отваря.
Сервирайте с пресни зеленчуци.







Публикуване на коментар