събота, 15 юли 2017 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С КАРТОФИ НА ФУРНА

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА НА ФУРНА






500 г пилешки дробчета
4 бр картофи
1 глава лук
5 скилидки чесън
150 г чери домати
2 щ. черен пипер
2 щ. бял пипер
2 щ. къри
1 ч.л. вегета
5 стръка магданоз
сол, олио

Дробчетата се измиват, отцеждат, а след това се поръсват с две щипки сол и се овалват в малко олио.
Лукът и обелените и измити картофи се нарязват на кубчета в тавичка, подходяща за печене. Скилидките чесън се срязват на половинки и се добавят. Поръсват се с черен и бял пипер, къри, вегета, сол, добавя се малко олио и всичко се обърква да се омазни. Отгоре се подреждат дробчетата и около тях се разпръскват малките шарени доматчета.
Заливат се с 1 ч.ч. топла вода и се слагат в сгорещена фурна на 200 градуса.
Пекат се 40 минути, докато изври водата. Поръсват се с накълцан пресен магданоз.




Публикуване на коментар