събота, 29 юли 2017 г.

СОЧНО ПИЛЕШКО

СОЧНО ПИЛЕШКО




800 г пилешко месо
4 картофа
250 г гъби кладница
200 г готварска сметана
100 г кашкавал
1 дафинов лист
5-6 зърна черен пипер
1 ч.л. вегета
сол, олио

Пилето се нарязва на порции, залива се с вода, в която се пуска 1 дафинов лист, щипка сол и няколко зърна черен пипер. Слага се на огъня да се свари, като се препенва. Свареното месо се обезкостява и накъсва на парченца, а бульонът се прецежда.
Картофите се обелват и нарязват на кубчета като за мусака. Запържват се в сгорещено олио и се изваждат в тавичка, подходяща за печене. След тях се запържват гъбите кладница за кратко, като се обръщат от двете страни.















Върху картофите в тавичката се разпределя накъсаното месо, а след това и гъбите. Поръсва се с малко вегета и се залива с една кутийка готварска сметана. Добавя се и преценият бульон - около една чаша.
Ястието се поръсва с настърган кашкавал и се слага да се пече в загрята фурна на 180 градуса за 20-на минути, докато се запече кашкавала.









Публикуване на коментар