БУХТИЧКИ СЪС СИРЕНЕ
"РОШЛЬОВЦИ"
1 яйце
1 щ сол
2 щ захар
4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
100 г сирене
1 ч.ч. брашно
олио за пържене
С бъркалка в купа се разбива яйцето с щипка сол и 2 щипки захар. Прибавя се киселото мляко, разбъркано с 1/2 пакетче бакпулвер и натрошеното сирене. Постепенно се прибавя и пресятото брашно, като се бърка с вилица. Добавя се още малко брашно до получаване на много гъсто тесто, което ще се отдели от стената на купата като топка. Не се меси.
Загрява се обилно количество олио в малка касерола.
В купичка се сипва малко олио, в което се намазняват ръцете. С пръсти се откъсва малко топче от тестото, колкото орехче и се разстила в длани, като се сплесква с диаметър 4-5 см. Пържат се по 3-4 в олиото, като се обръщат от двете страни до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар