събота, 27 май 2017 г.

ДОМАШНА ПИЦА

ДОМАШНА ПИЦА


за тестото:

600 г бращно
250 мл топла вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин

за гарниране:
150 г филе
2 бр дебърцин
1 голям домат
1 жълта чушка
240 г маринови рязани гъби
2-3 с.л. майонеза
2-3 с.л. лютеница
1 с.л. краве масло
150 г кашкавал
2 щ смлян черен пипер
2 щ. стрита чубрица



Брашното се пресява заедно със сухата мая. Прави се кладенче и в него се сипва водата, една равна чаена лъжичка сол, захар и зехтин и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса в купа, леко намаслена с олио и се покрива с кърпа.
Готовото тесто разделих на две части. Върху набрашнен плот се слага тестото и то се поръсва с брашно. Разточих две правоъгълни кори от всяка част с дебелина 5-6 мм. Тавата на фурната се намазва с краве масло. Двете кори се слагат една до друга, като по периферията се оформя борд. От него се получава хрупкава коричка. Всяка кора се намазва с по една лъжица майонеза, а върху нея се нанася по една лъжица лютеница.
Филето и дебърцините, или пък колбас, какъвто пожелаете, се нарязва и се разпределят по равно. Слагат се и нарязаните отцедени гъби. Следват нарязани на тонки резенчета домати и чушка. Поръсва се с черен пипер и малко чубрица и накрая се настъргва обилно кашкавал.
Слага се да се пече в загрята фурна на 200 градуса. Пече се до зачервяване.










Публикуване на коментар