петък, 5 май 2017 г.

ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА

ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

250 гр заквасена сметана
200 гр трапезна майонеза
200 гр филе
100 г кашкавал
1 ч.ч. стерилизирани гъби
5-6 бр кисели краставички
3 бр сварени яйца
10 бр маслини без костилка
1 кафена чаша смлени орехи
4-5 с.л. сладка царевица
3-4 с.л. грах консерва
3 с.л. каперси
4-5 стръка магданоз

9 бр. палачинки
100 г филе за украса

ЗА ПАЛАЧИНКИТЕ:
2 бр яйца
250 мл прясно мляко
1 ч.ч. топла вода
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
2 с.л. олио




ПРИГОТВЯНЕ:

на палачинките:
Яйцата се разбиват с малко сол. Прибавя се последователно - брашно, мляко, олио, топла вода, брашно, редувайки ги, до получаване на гладка консистенция. Ако е нужно разреждайте сместа с топла вода.
Изпичат се 9 бр. палачинки в сгорещен тиган, подмазан с четката с капки олио.

Сметаната се разбърква с лъжица и се смесва с майонезата в купа. От нея се отделя малко.
Правят се различни смеси за плънката на тортата.
В отделни съдове ги разпредих, както следва:
1. настъргано филе и настъргани краставички
2. настъргани белтъци и настърган кашкавал
3. нарязани стерилизирани гъби, каперси и маслини
Към тези съставки прибавих по 2 лъжици от сметановата смес и разбърках.

СГЛОБЯВАНЕ НА ТОРТАТА:
Тортена чиния леко намазах с лъжица майонеза. Поставих първата палачинка и нанесох част от първата смес. Редуват се палачинка и смес. На два пъти през няколко палачинки поръсих сладка царевица, грах, каперси и малко орехи.




Накрая тортата се подмазва отгоре с тънък слой от отделената сметана, като се изтегля към периферията, така, че да потече леко отстрани.
Украсете по желание.
Аз поръсих с натрошени жълтъци, смлени орехи, малко накълцан магданоз и украсих с фунийки от филе.









Публикуване на коментар