четвъртък, 25 май 2017 г.

ЧОРБА ОТ АГНЕШКИ ГЛАВИЧКИ

ЧОРБА ОТ АГНЕШКИ ГЛАВИЧКИ







2 бр агнешки главички
3 дафинови листа
10-на зърна черен пипер
5-6 зърна бахар
1 ч.л. сол

1 глава лук
1 морков
2 картофа
3-4 с.л. олио
1 шепа фиде
2 щ смлян черен пипер
3-4 стръка девесил
1 к.ч. прясно мляко

Агнешките главички се сваряват за 40 минути в тенджерата под налягане. Заливат се с 1,5 л. вода с малко сол, дафиновите листа, няколко зърна бахар и черен пипер. След като се сварят, се обезкостяват. Езика се обелва, докато е топъл и се нарязва, изважда се и мозъчето.
В тенджерата за супата, се капва малко олио и в него се запържва заедно накълцания лук и настърган морков. Разбърква се и се прибавят нарязани на кубчета картофите. Залива се с 1 л топла вода и се оставя да заври. Бульона, в който са се варили главичките се прецежда и от него се прибавя към чорбата. Прибавя се малко сол и смлян черен пипер, а след 10-на минути и фидето. След 3-4 мин. се прибавя обезкостеното месо. Вари се още 3-4 мин. Накрая преди да се смъкне от огъня се налива една кафена чашка прясно мляко и накълцания девесил.









Публикуване на коментар