сряда, 10 май 2017 г.

ПИЛЕ С МЛЕЧЕН ЛИМОНОВ СОС

ПИЛЕ С МЛЕЧЕН ЛИМОНОВ СОС






1 кг пилешко месо
1 с.л. соев сос
1 ч.л. зеленчукова вегета
2 щ смлян черен пипер
2 щ мерудия
2 щ къри
2 щ сол
олио

за соса:
3 с.л. майонеза
3 с.л. заквасена сметана
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. брашно
100 г кашкавал
3 шайби лимон

Пилешкото месо се обезкостява и се нарязва на хапки. Запържва се в сгорещено олио, като се разбърква периодично до получаване на златист цвят. Към края се напръсква със соев сос и се добавят подправките, след което месото се изважда в купа.
Една равна чаена лъжичка брашно се размива с малко прясно мляко. В купичка се разбъркват заедно 3 лъжици сметана и 3 лъжици майонеза. Към тях се прибавя размитото брашно и останалото количество прясно мляко.
Сместа се сипва в малка тенджерка и се слага на котлона да заври. Щом клокне, се оттегля от огъня. Веднага се пускат кашкавала и резенчетата личон, нарязани на дребни кубчета.
Пилешките хапки се заливат с млечния лимонов сос.







Публикуване на коментар