вторник, 2 май 2017 г.

ОГРЕТЕН ОТ ТИКВИЧКИ

ОГРЕТЕН ОТ ТИКВИЧКИ



2 тиквички /700-800 г/
3 домата
140 г кашкавал
160 г сирене
2 с.л. брашно
2 яйца
250 мл прясно мляко
копър, магданоз, черен пипер
сол, олио




Измитите тиквички, необелени, се настъргват на ренде и се запържват в 3-4 с.л. олио до омекване или около 10 минути, след което се отдръпват от огъня.
Доматите се обелват и се нарязват на кубчета. Кашкавала също се нарязва на кубчета и заедно с доматите и натрошеното сирене се смесват с тиквичките. Прибавят се подправките - накълцан магданоз и копър, поръсва се с малко сол и сместа се изсипва в огнеупорна тавичка, намазана с бучка краве масло. Слага се в загрята фурна на 200 градуса да се запече за 30 минути.
През това време се прави светла запръжка, като в малка тенджерка в малко олио се запържва две супени лъжици брашно и се залива с голяма чаша студено прясно мляко. Разбърква се и се оставя на огъня да се сгъсти леко, след което се оттегля. Поръсва се със сол и черен пипер. Прибавят се разбитите две яйца. С получения сос се залива ястието и отново се връща в силно загрята фурна да се запече заливката.
Поднесете с кисело мляко и салата по избор.










Публикуване на коментар