събота, 25 март 2017 г.

КОРЕКОМКИ С КАКАОВА ПОРЪСКА

КОРЕКОМКИ С КАКАОВА ПОРЪСКА










за тестото:
250 г краве масло
250 г крема сирене
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия

за поръсване:
1 ч.л. какао
захар

Брашното се пресява с бакпулвера и ванилията. Маслото трябва да е престояло на стайна температура и се прибавя към брашното, както и крема сиренето. Първо се събира брашното, като с пръсти се втрива, а после като се събере се замесва до меко и гладко тесто.
Тестото разделих на четири части. Върху плота поръсих 2-3 щипки захар. От всяко топче разточих лист с дебелина 3-4 мм върху поръсената захар. В купичка се смесва 1 ч.л. какао с 5-6 с.л. кристална захар. Разточения лист се поръсва леко с какаова захар. Листа се навива на руло, което се нарязва на шайби 1 см. От едно руло излизат около 15 бр. Всяко кръгче се потапя в чиста кристална захар. С дървено шишче се притискат от края към средата, а срещуположно се прищипват с пръсти, за да се получи форма на сърце.
Ако не ви се занимава, просто ги оставете като завити кръгли бисквити.
Подреждат се върху хартия на печене.
Пекат се на 200 градуса в предварително загрята фурна за 10-12 минути, докато леко порозовеят.













Публикуване на коментар