събота, 11 февруари 2017 г.

ПИЛЕШКИ ХАПКИ С РОШАВИ КАРТОФИ

ПИЛЕШКИ ХАПКИ С РОШАВИ КАРТОФИ






1 кг пилешко месо
10 картофа с големина на малко яйце
10 чери домати
2 скилидки чесън
2 с.л. соев сос
1 с.л. зеленчукова вегета
1-2 щипки черен пипер
4-5 с.л. олио
4-5 с.л. зехтин
магданоз

Месото се обезкостява и нарязва на късчета. Запържва се в тиган със сгорещено олио докато се позачерви. Към края се напръсква със соев сос и се пускат пресовани скилидките чесън.
Картофите се сваряват с кората, след което се охлаждат и обелват.
Взема се по един картоф, слага се върху дъската за хляб и с пръстите на двете си ръце се строшават, без да се мачкат много. Така начупваме всичките картофи и ги поръсваме с вегета и малко черен пипер, както са на дъската. Преместваме ги от дъската в тигана при месото и разбъркваме, като напръскваме с малко зехтин.
В малък съд се кипва вода и се пускат дребните доматки да се бланшират за секунди. Изваждат се с решетъчна лъжица и кожицата им се обелва.
Месото и картофите се сипват в тавичка и отгоре се слагат обелените домати.
Слагат се в загрята на 220 градуса фурна с грил програма да се запекат връхчетата на картофите.









Поръсете с пресен магданоз.  

Публикуване на коментар